Det var hos Björn Johansson, OS-medaljör och flerfaldig svensk mästare som en tanke började gro för tre år sen. Här berättar han hur tanken blev verklighet.

Allt började med ett rykte inom cykling – att Shimano, tillverkaren med 90% av världsmarknaden för cykelkomponenter, hade planer på att utveckla ett vevparti med inbyggd effektmätare.

När ryktet bekräftades började jag att se vad detta skulle innebära och att många cyklister nu kan få tillgång till stora mängder data om sin träning. Med all data ökar behovet att få hjälp med att analys och planering av sin träning. Det blir också möjligt att hjälpa både nybörjare och elitmotionärer på samma sätt som tidigare bara varit möjligt för världseliten.

Mängder av data i all ära, men jag visste att utan rätt kompetens faller det ändå platt, därför behövdes något mer…


När man följer konditionsidrott på nära håll, stöter man ofta på namnet Mattias Reck, proffstränare som i flera år har tränat de bästa på det sätt som man nu kan erbjuda egentligen vem som helst som vill ta nästa steg.


Efter långa diskussioner bestämde vi oss under hösten 2016 för att köra igång med en stark tro på att guida människor som gillar träning att överträffa sig själva med hjälp av landets bästa coacher och smart teknik. Även om det startade med effektmätare för cykling har vi coacher i ett flertal konditionsidrotter och grunden i vårt erbjudande är att alltid ha en personlig coach som anpassar träningen efter unika behov, oavsett nivå «