Story

Det var hos Björn Johansson, OS-medaljör och flerfaldig svensk mästare som en tanke började gro någon gång under 2015. Här berättar han om hur tanken om skräddarsydd träning i världsklass, lättillgänglig för alla blev verklighet.

 Allt började med ett rykte. Shimano, tillverkaren med 90% av världsmarknaden för cykelkomponenter, hade planer på att utveckla ett vevparti med inbyggd effektmätare.

När ryktet bekräftades började jag inse vad detta skulle innebära och att många nu skulle kunna få tillgång till stora mängder data om sin träning. Och med all data skulle behovet att få hjälp med analys och planering öka. Det skulle också bli möjligt att hjälpa både nybörjare och elitmotionärer på samma sätt som tidigare bara varit möjligt för världseliten.

Men jag förstod också att utan rätt kompetens inom träning skulle idén till ett erbjudande i världsklass falla platt, därför behövdes något mer…

När man följer uthållighetsidrott på nära håll, stöter man ofta på namnet Mattias Reck, proffstränaren som i flera år har tränat de bästa på det sätt som nu skulle bli möjligt att erbjuda vem som helst som vill göra en förändring eller ta nästa steg. 2017 körde vi igång med en stark tro på att få människor att överträffa sig själva med hjälp av landets bästa coacher och smart teknik.

Även om idén startade med effektmätare för cykling har visionen alltid varit lättillgänglig, personlig och skräddarsydd träning för alla.

Idag har vi coacher i ett flertal uthållighetsidrotter och grunden i vårt erbjudande är att alltid ha en egen personlig coach som anpassar träningen efter unika behov, oavsett nivå. Vi bestämde oss tidigt för att samarbeta med vår teknikpartner Today’s Plan för att utveckla analys- och planeringsverktyget Analytics och ett viktigt steg mot vår vision togs under 2021 när vi själva utvecklade My Guided Heroes, en app och interaktiv träningsdagbok där coacher och deras adepter kan justera sina mål, planera träning och boka avstämningsmöten. Att ha en egen coach har aldrig varit smidigare.

Fortsättning följer.