Höstträning för längdskidåkare.

”Barmark & Blodsmak” är Mattias Recks mörkaste hemligheter och tuffaste lärdomar från att ha tränat toppåkare i Ski Classics mixat med Erik Franssons vildaste fantasier och knäppaste uppenbarelser från många och långa timmar i spår, på rullskidor och slitandes i Skierg. Denna kombination av egensinniga idéer, erfarenheter och långa nätters analyserande av avslöjande grafer och siffror från både proffs och ”vanliga dödliga” har vi sedan vispat runt och finputsat med artificiell intelligens…. och voila! Ut kom två varianter på träningsprogram där varje pass lever sitt eget liv och det kan vara så att vi har skapat ett monster.

Sommarens mängdträning är nu gjord och passen kommer bli mer specifika och mer fokuserade på den hårda höstträningen. Höstvarianten av ”Barmark & Blodsmak” finns i två versioner, en för elitmotionärer och en för motionärer. Vågar du testa?

Barmark & Blodsmak

 • Träningsprogram för motionärer
 • 10 veckor
 • 3 priopass + ett bonuspass i veckan
 • Tekniktips

Engångsavgift 995:-

Barmark & Blodsmak Pro

 • Periodiserat träningsprogram för elitmotionärer
 • Pågår fram t.o.m. november
 • 4 priopass + 1 bonuspass i veckan samt styrketräning
 • Tekniktips och möjlighet till personlig videoanalys

Månadsavgift 795:-

Vanliga frågor och svar

Vad är skillnaden mellan ”Barmark & Blodsmak” mot ”Barmark & Blodsmak Pro”?
”Barmark & Blodsmak” är för dig som framförallt vill överträffa dig själv eller slå grannens placering från ifjol. ”Barmark & Blodsmak Pro” är tuffare och striktare samt för dig som har ett högt prestationsmål i t.ex. Vasaloppet, du vill slå andra helt enkelt.

När börjar programmet?
Båda programmen startar när du själv vill. ”Barmark & Blodsmak” är ett tioveckors-program där engångsavgiften betalas när du gör din beställning.

”Barmark & Blodsmak Pro” är däremot inriktat på att bygga upp kapacitet och få dig att ligga rätt för vinterns utmaningar, därför ligger alla pass på bestämda datum fram t.o.m. 30 november. Du betalar en månadsavgift, där första avgiften baseras på när i månaden du vill starta. 

Är träningsupplägget uppdelat i olika perioder?
”Barmark & Blodsmak Pro” har ett tydligare periodiserat upplägg och är uppbyggt med formtoppningar in mot rullskidlopp.

Är det skillnad på programmen om jag är kvinna eller man?
Programmen finns i olika varianter för dam och herr.

Kommer jag bara träna på rullskidor?
Nej, det är både styrketräning och löpning, även om det är fokus på rullskidor i ”Barmark & Blodsmak Pro”. I 10-veckorsprogrammet ”Barmark & Blodsmak” finns större utrymme att välja alternativa träningsformer.

Jag gör En Svensk Klassiker, är detta något för mig?
Absolut. Då tycker vi att du ska välja 10-veckorsprogrammet ”Barmark & Blodsmak” och byta ut några av passen mot löpning för att klara av det där långa loppet på Lidingö på vägen mot Vasaloppet.

Ingår det feedback på min teknik?
I ”Barmark & Blodsmak Pro” finns möjlighet att skicka in videoklipp och få feedback från våra coacher. I båda programmen är tekniktips ett givet inslag i vissa av passbeskrivningarna.

Hur enkelt är det att komma igång?
Typ hur lätt som helst. Se nedan.

Är du redo?


① Skapa ett konto eller logga in i My Guided Heroes

② Välj vilken version av ”Barmark & Blodsmak” du vill ha

④ Välj startdatum

⑤ Din kalender fylls på med träningspass strax innan start

⑥ Du är igång!

Personlig videoanalys

I ”Barmark & Blodsmak Pro” ingår videoanalys av din teknik.

 • En gång i månaden kan du skicka in ett eller flera filmklipp till oss som vår coach Erik Fransson analyserar.
 • Inom ett par dagar får du feedback och tips på förbättringar.
 • I början av programmet får du vår guide hur du filmar bäst och hur du smidigt skickar in filmklippen.

Det här ingår också!

The Hero Community – vår digitala samlingsplats för alla våra adepter och coacher. Här får du chans att ställa frågor, inspireras och ta del av värdefulla tips och tricks.

Analytics – vår specialanpassade variant av analysverktyget Today’s Plan där du kan logga och följa din träning. Du får tillgång till ett omfattande utbud av analyser som låter dig följa dina träningsframsteg och förstå din aktivitetsdata – med så mycket eller lite detaljer du själv vill.