Bike fit

Varför bike fit?

Alla människor är byggda på olika sätt, men en cykel kan anpassas för att passa just dig.
Vissa personer är stela, andra är rörliga, vissa har långa ben och kort överkropp, andra tvärtom. Alla är vi olika och har därför olika behov som behöver uppfyllas.
En rätt inställd cykel ger de bästa förutsättningarna för att cykelträningen ska ge bra resultat, men framför allt hjälper den dig att få en kul och positiv upplevelse. Din cykel kan då ställas in efter dig och din kropp, för att undvika att du får problem med t.ex. domningar i händerna, onda knän eller ryggproblem.

Vad är bike fit?

För att optimera positionen på din cykel har vår partner bikefitting.com, ett dotterbolag till Shimano, i över 25 års tid samlat data från över 900.000 cyklister. Vi har tagit all den fysiska data som erhållits samt ram- & cykeltillverkarnas mått på cyklar, och med hjälp av vetskapen om människans rörelser (kinesiologi) jobbat för att uppnå bästa resultat.

Våra bike fit-partners

Falkenberg: Cykelmagneten
Falun: Högskolan i Dalarna
Göteborg: Art-V, Sportspec
Kalmar: Adels Cykel & Sport
Lund: De Gavi
Södertälje: Cykeltjänst i Södertälje AB
Uppsala: Sportson Control
Upplands-Väsby: Cykelhuset Upplands Väsby AB
Örnsköldsvik: Ö-viks Cykel & Fritid

 

Mer info på bikefitting.com

Fysiologiska tester

Vid behov används fysiologiska tester för att kunna planera träningen på bästa sätt. Testerna utförs oftast för att skapa en tydlig nulägesbild i kombination med paketet Ultimate.

Falun: Högskolan Dalarnas Idrottslaboratorium LIVI