Det var hos Björn Johansson, OS-medaljör och flerfaldig svensk mästare som en tanke började gro för tre år sen. Här berättar han hur tanken blev verklighet.

Allt började med ett rykte. Att Shimano, tillverkaren med 90% av världsmarknaden för cykelkomponenter, hade planer på att utveckla ett vevparti med inbyggd effektmätare.

När ryktet bekräftades förstod jag vilka möjligheter detta innebär och att många cyklister kan få tillgång till stora mängder data om sin träning. Med effektdata tillsammans med pulsdata ökar behovet att få hjälp med analys och planering. Det blir också möjligt att hjälpa både nybörjare och elitmotionärer på samma sätt som världseliten.

Massor av information i all ära, men utan rätt kunskap faller det ändå platt…


När man följer cykelsporten på nära håll, stöter man ofta på namnet Mattias Reck, proffstränare som i flera år har tränat de bästa med exakt den rådgivning som man nu kan erbjuda egentligen vem som helst som vill ta nästa steg.


Efter långa diskussioner bestämde vi oss under hösten 2016 för att köra. Vi är ödmjuka kring vad folk vill ha och kommer att lyssna mycket för att kunna erbjuda rätt produkter, men vi är benhårda i vår tro på att guida människor som gillar träning att överträffa sig själva med hjälp av landets bästa coacher och smart teknik. «