Mattias Reck

HUVUDCOACH
Inriktning: Landsvägscykling
Tjänster: Premium, Ultimate, Cykel-PT, Cykel-PT Live (Göteborg)

Mattias är vår huvudcoach med specialinriktning mot landsvägscykling. När han inte jobbar med Guided Heroes jobbar han på UCI World Tour med proffslaget Trek-Segafredo och undervisar vid Skara Cykelgymnasium.

”Det gäller att ha rätt fingertoppskänsla för att hitta balansen mellan träning och vila.”

Mattias har genom åren provat på läraryrket inom flera idrotter och på alla nivåer, från unga nybörjare upp till de allra bästa i världen. Mattias styrka är att med både bredd och djup i teori, samt stor praktiskt förståelse för cykelhantverket, ha rätt fingertoppskänsla för att hitta balansen mellan träning och vila.

Camilla Berggren

COACH
Inriktning: Triathlon
Tjänster: Basic, Premium, Cykel-PT, Cykel-PT Live (Göteborg)

Camilla hittade via hästryggen och spinningsadeln till tävlingscyklingen 27 år gammal och bara två år efter sin första tävling deltog hon vid OS i Aten, VM i Verona och hann även med livet som cykelproffs. Så småningom hittade Camilla till triathlon där hon snabbt blev biten.
Ett SM-guld och ett SM-silver på Ironmandistans i Kalmar, där personliga rekordet är 9:34, har hon hunnit med vid sidan av ett antal segrar på halva distansen.

Efter att ha blivit mamma 2013 kom hon tillbaka med bland annat seger i Vansbro Triathlon och lyckades med att springa ett maratonlopp under 3 timmar medan hon ännu ammade.

”Lugna träningspass kan aldrig vara för lugna och hårda träningspass kan sällan bli för hårda.”

Camillas träningsfilosofi grundar sig på att hitta balansen mellan jobb, träning och vila. Hellre få och välriktade pass än halvhjärtad träning som bara ger trötthet och utmattning. En grundprincip som hon håller stenhårt på är att lugna träningspass aldrig kan vara för lugna och hårda träningspass sällan kan bli för hårda.

Jessica Clarén

COACH
Inriktning: MTB/Landsvägscykling
Tjänster: Basic, Premium, Cykel-PT, Cykel-PT Live (Stockholm)

Jessica är en av Sveriges mest erkända och anlitade tränare och instruktörer. Hon har jobbat i träningsbranschen i 20 år och har utbildat och inspirerat instruktörer över hela världen. 2013 vann hon branschpriset Guldhjärtat som årets instruktör. Hon har sedan 2007 varit Nike Master Trainer och anlitad av Nike som träningsexpert.

Från cykelsalen tog Jessica sig ut på en ”riktig” cykel och blev helt biten av att köra på både asfalt, men främst i skogen och är idag elitaktiv.

I bagaget har hon förutom flera instruktörs- och PT-utbildningar även flera års universitetsstudier där hon har en härlig blandning av nutrition, idrottsmedicin, kemi och fysiologi. Detta tillsammans med hennes erfarenhet av att ha coachat allt från enskilda individer till grupper tillsammans med hennes egen cykelsatsning, gör att hon har en fantastisk förmåga att se varje enskild individs behov. Hon vet också att livspusslet och viljan inte alltid går hand och hand och har en förmåga att coacha dig som adept in på rätt spår för att nå bäst resultat med just dina förutsättningar. Jessica coachar främst våra MTB-kunder.

Fredrik Edin

COACH
Inriktning: MTB
Tjänster: Basic, Premium, Cykel-PT Live (Göteborg)

Fredrik kommer från cykelsporten och elitsatsade på mountainbike i åtta år, med landslagsuppdrag och SM-medaljer i maraton och cykelcross som bästa minnen. Tillsammans med tre år på idrottshögskolan GIH i Stockholm har han en bred erfarenhetsgrund att vila på när det kommer till fysiologi och träningsplanering. Liksom Camilla och Mattias trycker han på vikten av att ta det lugnt när det ska vara lugnt och gasa när det är gas.

”Att se en adepts utveckling och få följa med på resan – det är häftigt.”

Fredrik drivs av att se utveckling på nära håll och jobbar även mycket med förståelse. Genom att specificera vad personen behöver utveckla för att nå sina mål och delmål får varje pass en mening, något som är viktigt i en tajt vardag.
Förutom den fysiologiska biten guidar han även gärna människor till en bättre och säkrare cykelteknik. Vid sidan av tränare i Guided Heroes jobbar Fredrik med utbildning, forskning och tester på Idrottshögskolan vid Göteborgs universitet.

Patrik Ericsson

COACH
Inriktning: Landsvägscykling/Triathlon
Tjänster: Basic, Premium, Cykel-PT, Cykel-PT Live (Skåne)

Patrik körde sitt första distanspass på cykeln när han var drygt fyra år. Vid sin sida hade han den gången sin pappa Lars springandes. Cykel och cykling har alltid varit en stor del i Patriks uppväxt. Båda hans föräldrar har kört i landslaget.

Trots USM-medaljer på cykel så föll cyklingen bort till förmån för simning där Patrik hade stor framgång fram till 19 års ålder. Då kom cykeln fram igen och har sen dess tagit Patrik runt på tävlingar i nästa hela världen eftersom de flesta lagen han representerat har varit utländska. Inför 2017 så valde Patrik att avsluta sin cykelkarriär till förmån för en satsning på Ironman.

Vid sidan av sin elitkarriär så driver Patrik cykelbutiken Visom Cyklar i Trelleborg. Patriks filosofi är att den bästa träningen är den som verkligen blir gjord. Har man sen tränat hårt så måste kroppen vila hårt.

”Hittar man rätt balans mellan livets alla måsten så kommer energin till riktigt bra träning.

Magnus Knutsson

COACH
Inriktning: Landsvägscykling
Tjänster: Basic, Premium, Cykel-PT Live (Falun)

Magnus är vår expert på fysiska tester och kommer även att jobba som coach med inriktning på landsvägscykling. När Magnus inte är engagerad i Guided Heroes jobbar han på Högskolan Dalarnas Idrottslaboratorium LIVI i Falun, där han leder flera forskningsprojekt och undervisar inom idrott och hälsa.

Höjdpunkterna i cykelkarriären består av nio världsmästerskap, OS i Los Angeles 1984 och 34 SM-medaljer. Efter avslutad karriär har Magnus varit ledare i Svenska Cykelförbundet under flera världsmästerskap och vid OS i Sydney 2000. Magnus är utbildad på idrottshögskolan GIH i Stockholm.

Robert Pölder

COACH
Inriktning: Landsvägscykling
Tjänster: Basic, Premium, Cykel-PT Live

Robert är tidigare landsvägscyklist och avslutade nyligen sin elitkarriär. Han har under flera år tävlat på Continentalnivå för de svenska lagen Team Cykelcity, Team People4you och Bliz-Merida, men även kört en säsong för Giant-Shimano Development team (nuvarande Team Sunweb). Han har under de senaste åren kombinerat universitetsstudier med cykelkarriären och nästa sommar tar Robert sin masterexamen i nationalekonomi.

”Jag har aldrig varit rädd för att testa nya saker eller ompröva tidigare sanningar.”

Roberts träningsfilosofi grundar sig mycket i noggrannhet och hur man på bästa sätt når sina mål. Något som är viktigt för Robert är att sätta sig in i sin adepts ”helhetssituation” för att på ett bra sätt kunna utforma ett lämpligt träningsprogram. Några av hans starka sidor är hans ständiga driv av att utvecklas, hans öppenhet för att testa nya metoder och goda analysförmåga.

Vill du få ihop helheten med vardag, arbete, rätt kosthållning tillsammans med rätt träning så är det Robert du skall ha som coach! Robert coachar främst landsvägscyklister.

Marcus Streijffert

COACH
Inriktning: Landsvägscykling
Tjänster: Basic, Premium, Cykel-PT Live (Falun)

Efter att ha fått en racer i 20-årspresent var den fotbollsspelande Marcus snart bara ett minne. Från den dagen var det cykelsporten som gällde fullt ut. Först blev det En Svensk Klassiker och snart inleddes tävlande på landsväg och bana. På meritlistan finns bland annat tre stycken SM-medaljer på bana, deltagande som tandempilot på paracykel-VM och en tid under sju timmar på Vätternrundan. Vid sidan om sitt engagemang i Guided Heroes studerar Marcus sista året på Högskolan Dalarnas idrottstränarprogram.

Marcus filosofi grundar sig på att träningen ska vara varierad, tidseffektiv och vetenskaplig. Hellre varva hårda intervaller med lugna rundor än att de flesta passen blir ”mellanmjölk”. Hjälpmedel som effekt och puls kan ge god vägledning, men det är också av stor vikt att ha förmågan att lyssna på kropp och knopp för att finna balansen mellan belastning och vila. Marcus är författare till boken Utbrändheten – och vägen tillbaka som människa och idrottare. En berättelse från tiden som övertränad elitcyklist med panikångestattacker till cykelglädje och balans mellan träning, vardag, familj och återhämtning. Marcus coachar både nybörjare och elitcyklister med stor passion.

Dennis Wahlqvist

COACH
Inriktning: MTB
Tjänster: Basic, Premium, Cykel-PT Live (Alingsås)

Dennis har tävlat inom cykling sedan sitt första tramptag. Hans primära gren är mountainbike där han har åkt i de blå-gula kläderna vid flertalet tillfällen, så även i landsväg och cyclocross. Fyra år på cykelgymnasiet i Skara har gett honom mycket disciplin, självständighet och kunskap om träningslära.

”Jag tror på en varierad, utmanande träning som ger tydliga resultat för de timmar man lägger ner.”

De två senaste åren har Dennis tävlat för Team Serneke Allebike med en hel del pallplaceringar och även en och annan seger i bagaget. I kombination med elitsatsningen deltidsjobbar han även som mekaniker på Allebike i Alingsås, vilket ger en fördelaktig förståelse för cykelmekanik. Dennis coachar främst MTB-cyklister.

Tillsammans med Today’s Plan har vi utvecklat en plattform som blir hjärtat i din träning, vi kallar den Analytics.

Läs om Analytics